Søk dekkstørrelse

/
R

 

Dekkskift – husk dette ved skifte til sommerdekk

Skal du skifte sommerdekk? Ved dekkskift er det flere forhold du må være oppmerksom på, forhold som påvirker kjøregleden og ikke minst trafikksikkerheten.

Kjør tryggere med nye sommerdekk

Når den glatte vinteren er over og det er tid for dekkskifte er det flere ting du bør huske på når du skal bytte dekk. Visste du for eksempel at NAF anbefaler en mønsterdybde på 3 mm, selv om kravet er 1,6 mm? Dette har selvsagt med trafikksikkerhet å gjøre, både for deg selv og for dine medtrafikanter. Hva er mønsterdybden på dine dekk?

Overlat ditt dekkskift til din nærmeste Super Dekk Service forhandler:
- Vi sjekker slitasje og mønsterdybde.
- Vi sjekker dekk og felger for ev. skader.
- Kontroll av bilens TPMS-system (dekktrykksensor) for korrekt dekktrykk.
- Trenger du nye dekk? Vi har blant annet et stort utvalg av populære sommerdekk fra Hankook, Toyo og Nexen.
-Sommerdekk pris og hjulskift pris: Vi har konkurransedyktige priser på både dekk og omlegging av dekk.
-Våre populære sommerdekk passer de fleste kjøretøy. Velg blant alt fra årets testvinnere til noe billigere dekk.
-Vi kan oppbevare dine vinterdekk på et dekkhotell nær deg.

Dropp ikke sikkerheten

Har du erfaring med vinterdekk på sommerføre? Da vet du sikkert at å hoppe over et dekkskifte kunne ha kostet deg dyrt. Tester viser at bremselengden på våt asfalt er mye kortere med sommerdekk. Det kan redde deg ut av mange livsfarlige situasjoner, for eksempel hvis det plutselig løper et barn eller et dyr ut i veien, eller hvis bilen foran deg foretar en bråbrems. Og med vinterdekk er det mye lettere å få vannplaning på sommerføre enn med sommerdekk. Det vil du helst unngå. 

Når skal du skifte til sommerdekk?
Selv om solen skinner og det er blitt varmt i lufta, er det ikke sikkert du bør bytte dekk med en gang. Du bør alltid ta forholdene i betraktning når du skal skifte dekk. Kravet om tilstrekkelig veigrep vil alltid veie tyngre enn fristen.
 
Vet du hva slags sommerdekk du har?
Ikke alle er klar over hvilke egenskaper dekkene har. Ved skifte til sommerdekk for bykjøring bør du prioritere bremselengden, lang holdbarhet og lav rullemotstand som påvirker bensinforbruket og miljøet. Kjører du mest på landevei eller motorvei, er det den høye hastigheten du i første rekke bør vektlegge. Dekkene bør gi maksimalt veigrep for å holde bilen på veien.

Kjører du elbil?
Hvis du er blant de mange som har gått over til elbil av miljømessige grunner, så husk at du kan forurense hvis dine dekk ikke er optimale. Bildekk er nemlig den største kilden til mikroplast i Norge. Kjøp derfor gode og trygge dekk ved omlegging av dekk, ikke billige dekk som slites hurtigere og dermed blir en kilde til forurensing. Mikroplast er bittesmå plastpartikler som kan lure seg inn i kroppen på både mennesker og dyr.

Vær oppmerksom på dette ved dekkskifte

Mange som skal bytte dekk på egenhånd ønsker dette raskt unnagjort. Men blir da mønsterdybden sjekket? Hva er egentlig kravet? Blir slitasjen vurdert og blir det sett etter ev. skader? Blir dekkene kalibrert for riktig dekktrykk? Sitter dekkene godt nok fast, og sitter de på samme side som i fjor? Alt dette er forhold som påvirker kjøregleden og særlig trafikksikkerheten.



Overlat skifte av dekk til ditt lokale verksted

Overlater du til Super Dekk Service å bytte dekk for deg, er du trygg på at våre dyktige fagfolk har sjekket og klarert dine dekk.
 
Dine fordeler:
- Du får visshet om at alt er i orden
- Du slipper å gjøre jobben selv
- Du kan trygt kjøre inn i en ny sesong
- Du får sjekket bilens TPMS-system (dekktrykksensor)
- Slitasje og ev. skader blir oppdaget
- Tilbud på nye dekk hvis det er nødvendig
 
Super Dekk Service har nærmere175 forhandlere i Norge. Du finner oss over hele landet. Du har kanskje vært innom oss allerede, for reparasjoner eller andre forhold.
 
Har du vurdert dekkhotell? Da er det vi som oppbevarer, sjekker og rengjør dine dekk. Det betyr blant annet at du får mye bedre lagringsplass hjemme i boden, garasjen eller i kjelleren. Når vi skal skifte dekk for deg får du en timeavtale.
 
Kontakt eller besøk din nærmeste Super Dekk Service-forhandler i dag for et trygt dekkskift eller for nye sommerdekk.