Søk dekkstørrelse

/
R

 

Vinterens mørke kaller på refleksen

En fotgjenger uten refleks i mørket vil risikere å ikke være synlig for sjåføren før avstanden er på 20-30 meter. Derimot med refleks vil fotgjengeren kunne bli sett på en avstand på så mye som 140 meter med bilens nærlys. Med fjernlys kan synligheten øke opp til 400 meter.Sammen gjør vi veien tryggere

Høsten og vinteren bringer med seg kortere dager og lengre netter, noe som betyr mindre dagslys og mer mørke i trafikken. Dette kan skape utfordrende kjøreforhold, hvor synlighet blir et kritisk aspekt for sikkerheten. Refleksen blir dermed et uvurderlig verktøy for å øke synligheten dersom du ferdes langs en trafikkert vei. 

 

Når dagslyset er begrenset, blir det mye vanskeligere for bilister å se fotgjengere, syklister, og andre kjøretøy, spesielt uten de tilstrekkelig belysning eller reflekterende materialer. Derfor er det viktig for alle trafikanter å ta tiltak for å bli mer synlige.

 

Din lysende venn i mørket

Refleksen er et enkelt, men effektivt verktøy for å øke din synlighet i mørket. Det reflekterende materialet fanger opp og returnerer lyset fra bilens frontlys, noe som gjør deg langt mer synlig for bilister. Dette er spesielt viktig i mørket når synligheten er lav og det er mer krevende for bilister å oppdage fotgjengere, syklister eller andre kjøretøy i tide. 

 

En fotgjenger uten refleks i mørket vil risikere å ikke være synlig for sjåføren før avstanden er på 20-30 meter. Derimot med refleks vil fotgjengeren kunne bli sett på en avstand på så mye som 140 meter med bilens frontlys. Med fjernlys kan synligheten øke opp til 400 meter. Denne forskjellen gir bilføreren ekstra tid til å reagere, noe som kan bety en forskjell mellom liv og død i en kritisk situasjon.

 

Refleksen er ikke bare for fotgjengere og syklister. Hvis du må stoppe bilen og gå ut på veien i mørket, vil en refleks gjøre deg mer synlig for dine medtrafikanter å redusere risikoen for ulykker. 

 

Øk din synlighet hos din lokale Super Dekk Service forhandler

Synligheten er nøkkelen til sikkerhet på veiene, spesielt under høsten og vinterens mørke. Vi i Super Dekk Service forstår dette, og vi er her for å hjelpe deg med å være mer synlig og trygg i trafikken. 

 

Hos din lokale Super Dekk Service forhandler, finner du reflekser i tillegg til andre viktige sikkerhetsprodukter. Dette er verktøyene som kan gjøre forskjellen mellom å bli sett eller oversett på mørke veier. 

 

Det er bedre å være trygg enn beklagelig, og å være synlig er en stor del av det. Så neste gang du planlegger en tur i mørket, husk å ha refleksen din klar. Og hvis du trenger en, kom innom din lokale Super Dekk Service forhandler.