Søk dekkstørrelse

/
R

 

Stol på at bilen starter når den skal

Startvansker eller motorstopp, det passer aldri. Enten skal du hente barn i barnehagen, kjøre til butikken, dra på helgetur eller er på ferie med ungene i baksetet. Med et nytt batteri starter bilen når den skal, og du slipper å irritere deg over å miste dyrbar tid. Våre forhandlere finner det beste batteriet til din bil. Stikk innom din nærmeste forhandler for å være føre var.

Hva kjennetegner et godt bilbatteri?

Uansett om det er sommer eller vinter, du trenger et bilbatteri du kan stole på. Generelt er det tre ting du ikke vil at skal svikte deg:

  1. Starteffekten
  2. Kapasiteten
  3. Oppladningstiden
​Våre forhandlere over hele landet har god kunnskap om batteri til bil. Kom innom for en sikker handel og et trygt batteriskifte.

Før du bestemmer deg

Før du slår til på et bilbatteri du er fornøyd med rent prismessig, er det én ting du må tenke over; hvem skal montere det? Må du kjøpe det ett sted, for eksempel online, og få noen andre til å montere det? Hos våre dyktige forhandlere får du nytt batteri og montering på ett og samme sted. Enklere blir det ikke.

Slik velger du batteri 

Tar du et google-søk, oppdager du raskt at utvalget av bilbatteri er stort og leverandørene mange. Vanligvis finner du bilprodusentens anbefaling i bilens instruksjonsbok, men vær oppmerksom på at bilen din kan være utstyrt med et batteri som er bedre egnet for nordiske forhold. Dette er det viktig at du sjekker, slik at du ikke kjøper batteri på feil grunnlag. Det aller tryggeste er å stikke innom din nærmeste Super Dekk Service-forhandler, da er du helt sikker på at du får det beste batteriet til din bil. 

Hvilke batterityper finnes?

Kort fortalt kan vi si at det finne tre typer batteri til bil:

  1. Det prisgunstige
  2. Normalutgaven
  3. Det med høyest ytelse

 Det prisgunstige: Dette er et enkelt bilbatteri for deg som har en eldre bil uten særlig mye utstyr, og om er opptatt av pris når du skal bytte batteri.
 
Normalutgaven: Dette er batteri til bil som passer de fleste biler og lommebøker. Kvaliteten er jevnt over god og du får et bilbatteri du kan stole på i de fleste sammenhenger og normalt også over tid.
 
Det med høy ytelse: Dette er bilbatteri i det øvre prissjiktet, men til gjengjeld får du mye for pengene. For nyere biler med mye moderne teknologi, er disse batteriene førstevalget.

Forskjellen på dødt og flatt batteri 

De fleste sjåfører vil ha problemer med å fastslå om de har et dødt batteri eller et flatt batteri. Konsekvensen er uansett den samme; bilen starter ikke og du kommer deg ikke av flekken. Er batteriet dødt, må det skiftes ut. Er det flatt er det "bare" utladet og må lades. Vi kan lade batteriet for deg.


Vil den ikke starte? Flatt batteri er årsaken til alt for mange og unødvendige redningsoppdrag.

Kan du skifte batteri selv?

Det er ikke noe forbud mot å skifte bilbatteri selv, men du trenger kunnskap og riktig verktøy for det batteriet du skal håndtere. Derfor er det enklere og raskere å få batteriet skiftet hos din nærmeste Super Dekk Service forhandler. Prisen for et profesjonelt batteriskifte er forholdsvis lav. Den varierer litt etter hva slags type bil det er snakk om. Kontakt oss når et batteriskifte er aktuelt.

Hva gjør du med det gamle batteriet?

Et bilbatteri anses som farlig avfall. Det betyr at det er strenge regler for hvordan det skal behandles etter at det har gjort jobben sin. Hvis du skal kvitte deg med bilbatteriet selv, må du enten levere det til en gjenvinningsstasjon eller til en forhandler som fører samme type batteri. Begge deler er gratis. Når vi skifter bilbatteri for deg, tar vi hånd om ditt gamle.

Kjøp batteri hos din nærmeste Super Dekk service-forhandler

Ved svakt eller dødt bilbatteri er det ingen grunn til å lete lenge etter nytt batteri. Du trenger bare å kontakte din nærmeste Super Dekk Service-forhandler. Våre 170 forhandlere holder til på små og store steder over hele landet, også i de største områdene som Oslo, Bergen og Stavanger.

Husk å få verkestedet til å ta en helsesjekk på bilbatteriet. det er flere grunner til at et batteri blir utslitt før normal levetid.

Slik forlenger du batteriets levetid

Vi anbefaler at du lader bilbatteriet av og til, særlig om vinteren. Det kan forlenge batteriets levetid. Det eneste du trenger er en batterilader. Se utvalget hos din Super Dekk Service-forhandler.

Smart tilleggsutstyr

At bilen ikke vil starte kan skje den beste. Derfor er det lurt å ha en starthjelper, en såkalt "startbooster", lett tilgjengelig. Den fungerer som et ekstra batteri som du kobler til bilens batteri med to kabler. Slik får du tilstrekkelig med strøm til å få startet motoren og kommet deg videre. Spør etter en "startbooster" neste gang du er innom oss.


Starthjelp eller startkabler er lurt å ha i bilen. Men det lureste er å ha et batteri du stoler på.